Reklama

Tort jest niesamowicie pyszny, pasuje na każdą okazję.

Składniki:

1 opakowanie podkładow do tortów jasne
1 opakowanie podkładów do tortów ciemne
Krem:
800g masło
8 szt jajka
400g cukier puder
10g spirytus
30g kakao
Poncz:
woda 300ml
sok z cytryny 60ml
spirytus 2g

Kroki przygotowania:

Krem Russel:
Umyte i sparzone jaja wybija się i łaczy z cukrem. Otrzymaną mieszninę ogrzewa się do temperatury 37 C i następnie ubija za pomocą ubijarki w ciągu 30 min. Objetość masy powinna wzrosną 2-3 krotnie. Masło napowietrzyć w ubijarce.Do napowietrzonego masła porcjami dodaje się masę jajowo-cukrową oraz substacje smakowo zapachowe i ubija do chwili otrzymania kremu o jednolitej konsystencji. Połowę kremu przełoży do innego naczynia i dodać kakao i wymieszać. Następnie blaty kolejno nasącza ponczem i nakładać krem na biały blat biszkoptowy ciemny krem a na jasny blat ciemny krem. Udekorowa według własnego uznania owocami, gotowymi ozdobami.

Reklama

Porady:

Zobacz także przepis na klasyczny tort śmietankowy

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama