Reklama

Soczewica ze świeżymi ziołami Baziółka nadającymi jej smak i aromat

Składniki:

świeża pietruszka
świeża kolendra
pomidory w puszce 800 g
czerwone pesto 190g
cebula
czerwona papryka
olej rzepakowy
czerwona soczewica 250 g
woda 125 ml
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz
słodka papryka 1,5 łyżeczki
ostra papryka 0,5 łyżeczki
nachosy
gęsty jogurt naturalny kilka łyżek

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, paprykę i czosnek. Dodaj porządną szczyptę soli. Smaż przez 2 minuty.

  • krok 2

    Wsyp soczewicę i smaż przez kolejne 2 minuty. Dodaj pomidory w puszce i pesto.

  • krok 3

    Wlej wodę i na średnim ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając gotuj aż soczewica zmięknie. Po tym czasie dopraw przyprawami.

  • krok 4

    Pietruszkę i kolendrę posiekaj i wmieszaj w gotowe danie. Danie podawaj z kleksem jogurtu i nachosami

Porady:

Doskonale znana Wam pietruszka, tym razem w wersji BIO. Co to oznacza?
Zioła 100% ekologiczne. Są to rośliny uprawiane na naturalnym, wolnym od środków chemicznych podłożu. Przy pielęgnacji ziół wykorzystywane są jedynie naturalne nawozy, a ochronę przed szkodnikami zapewniają owady pożyteczne.
Można kupić je online https://baziolka.pl/

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama