Reklama

bardzo smaczna zupa dla dzieci i nie tylko

Składniki:

1 porcja rosołowa drobiowa
1,5 litra wody
5 dużych marchewek
1 korzeń pietruszki
kawałek selera
5-6 ziemniaków
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1liść laurowy
1 kulka ziela angielskiego
1 płaska łyżka bazylii suszonej
1 pęczek natki pietruszki(opłukać i posiekać)
sól,pieprz,
szczypta cukru

Kroki przygotowania:

Do garnka wlać wodę ,włożyć porcję rosołową, obrane pokrojone w kostkę marchew,pietruszkę,seler. Cebule,czosnek obrać i przekroić na pół,włożyć do warzyw,dodać ziele i liść. Gotujemy rosół do miękkości warzyw,lekko posolić ,dodać ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę,bazylię i gotować aż ziemniaki będą miękkie .Na sam koniec doprawić solą,pieprzem i cukrem do smaku,posypać posiekaną natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama