Reklama
Babka, która rozpływa się w ustach...
Składniki:
1,5 szkl cukru,
4 jaja,
2,5 szkl mąki,
1 szklanka czerwonej oranzady,
1/2 szkl oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
2 łyzki mąki,
olejek waniliowy lub cukier waniliowy
Kroki przygotowania:
Pianę z białek ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Nastepnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać oranżadę i olej oraz aromat lub cukier waniliowy.Wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki.Wlewać na przemian do formy. Piec ok 1 godz w temp 160stopni.
Można polać babkę lukrem badź zrobic polewę.
1 z 1

babka_na_oranzadzie
BABKA NA ORANŻADZIE
Reklama
Porady:
Sprawdź też nasz poradnik, jak zrobić lukier!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


