
Bananowe uderzenie - koktajl z grejpfrutem, melonem i imbirem
Czas całkowity:

Lekki, pikantny i orzeźwiający, a przy tym sycący, jak to banan - koktajl w słonecznym kolorze.
cytryna
4 żółte śliwki
biały grejpfrut
50 dag żółtego melona
2 banany
2 cm korzenia imbiru
Z cytryny wyciskamy sok. Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki, kroimy na ćwiartki.
Grejpfruta obieramy, filetujemy. Melona obieramy, wyjmujemy pestki, miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Banany obieramy, tniemy w plasterki. Imbir obieramy, kroimy.
Miksujemy część składników, dokładamy resztę i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017
Zobacz też: pomelo - owoc wyjątkowy w kuchni
