Baranina marynowana z rozmarynem
Czas całkowity:
Reklama
Rozpływająca się w ustach
Składniki:
4 steki z Baraniny
swieży rozmaryn
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
poł łyżeczki czosnku granulowanego
cząber
majeranek
Kroki przygotowania:
Steki z baraniny płuczemy w zimnej wodzie. Nacieramy z obu stron czosnkiem roztartym z solą.Doprawiamy wszystkimi przyprawami podanymi w składnikach. Steki układamy jeden na drugim i każdy przekładamy swieżym rozmarynem. Wstawiamy do lodówki na 20 do 22 godzin.
Następnie smażymy na palelni teflonowej bez tłuszczu. Gdy opieczemy z dwóch stron podlewamy woda i dusimy ok 30 min.
Możemy podawać z kluseczkami i surówką
Smacznego
1 z 1

baranina_marynowana_z_rozmarynem
Baranina marynowana z Rozmarynem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


