Barszcz czerwony z grzybami
Czas całkowity:
Reklama
tradycyjne danie wigilijne...
Składniki:
czerwone buraki 1/2 kg
grzyby suszone kilka szt najlepiej borowiki
ziele angielskie
listek laurowy
pieprz
sól
cukier
ocet
woda 1,5 l
Kroki przygotowania:
Buraki obrać
pokroić na połówki lub na ćwiartki jak są większe. Jednego buraka pokroić drobno lub zetrzeć na grubej tarce. Gotować na wolnym ogniu
dodać grzyby wcześniej namoczone i wypłukane
ziele angielskie
listek laurowy i łyżkę octu
wtedy barszcz ma ładny czerwony kolor. Gotować do miękkości buraków. Doprawić solą
pieprzem
octem i cukrem. Można podawać jako barszcz do popicia lub z uszkami.
1 z 1

barszcz_czerwony_z_grzybami
Barszcz czerwony z grzybami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


