wyśmienity przepis z lekką pikanterią
Składniki:
-2 pędka kiełbasy (śląska, zwyczajna itp)
-2 podwójne płaty z kurczaka
-0,5 kg. pieczarek
-2 duże cebule
-3 małe papryki (czerwona ,żółta,zielona)
-2 puszki fasoli czerwonej (razem z wodą)
-1 przecier pomidorowy (200g)
-przyprawa "Kamis" do dań meksykańskich
-olej do smażenia
-papryka ostra
Kroki przygotowania:
Produkty umyc i pokroic w kostke kazde oddzielnie,Nagrzać patelnie i smazyc po kolei :
-cebule
-pierś z kurczaka
-pieczarki
-kiełbase
-papryke czerwoną
Po usmażeniu każdy produkt wrzucamy do garnka (pamiętając by z patelnii nie przelewac oleju .wtedy w daniu bedzie za duzo tłuszczu) dusimy pod przykryciem ok 15 min od czasu do czasu mieszając . Po 15 min dodajemy fasole z puszki (PAMIETAJMY RAZEM Z WODA)mieszamy i dusimy pod przykryciem jakies 10 min .Dodajemy następnie(CAŁĄ )przyprawe KAMIS mieszamy a nastepnie przecier pomidorowy. całe danie trzymamy na ogniu ok 5 min i GOTOWE
NAJLEPIEJ SMAKUJE Z BUŁECZKĄ
1 z 1

bigos_meksykanski
BIGOS MEKSYKAŃSKI
Porady:
Zobacz przepis: bigos na śliwowicy


