Reklama

Puszysty biszkopt może być bazą do wielu ciast

Składniki:

3 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Kroki przygotowania:

Białka oddzielić od żółtek miksować na najwyższych obrotach do momentu otrzymania dość sztywnej piany
Dalej miksując wsypać powoli cukier piana musi być sztywna i lśniąca a cukier rozpuszczony
Następnie należy dodać żółtka jedno po drugim dokładnie miksując po każdym
Na koniec wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto i piec ok 25 minut w 160st Ciasto ostudzić wyłożyć na blat zdjąć papier do pieczenia ułożyć w formie

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama