Ciasta z owocami kto ich nie kocha.
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
20 dag cukru
20 dag mąki
1 łyżka octu
4 łyżki wody przegotowanej zimnej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
Sok z dużej puszki ananasów 565 g
1 łyżka mąki tortowej
1 łyżka cukru
1 kostka margaryny
4 żółtka
Beza:
4 białka
20 dag cukru
20 dag wiórek kokosowych
Kroki przygotowania:
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na
koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
połączyć.
Temperatura piekarnika : 180 stopni
Czas pieczenia: 20-30minut
Masa:
Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym
ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1
kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać stopniowo ugotowany
budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
Beza:
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180
stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.
Biszkopt+Masa+Beza
1 z 1

biszkopt_z_ananasem
Biszkopt z ananasem
Porady:
Zobacz też: biszkopt z bezą


