Reklama

Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: ok. 40 minut
Porcja: 195 kcal

Składniki:

2 opakowania mrożonego szpinaku (ok. 80 dag)
4 jajka
2 jajka na twardo
szklanka mąki
sól
gałka muszkatołowa

Kroki przygotowania:

Szpinak rozmrozić, dokładnie odcisnąć. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z mąką. Białka ubić, razem ze szpinakiem dodać do mąki, delikatnie wymieszać, przyprawić solą i szczyptą gałki muszkatołowej.
Jajka na twardo obrać. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć połowę masy, ułożyć dwa jajka na twardo, przykryć resztą masy. Piec około 40 minut w temperaturze 160 C.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama