Reklama
Smaczny boczek duszony mojego taty:)
Składniki:
60 dkg surowego boczku(może być też schab karkowy)
2 duże cebule
1/2 kg pieczarek
łyżeczka ulubionej przyprawy
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól
pieprz
1 łyżeczka majeranku
listek laurowy
szklanka wody
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 łyżeczka oleju
Kroki przygotowania:
Boczek pokroić, w grubsze kawałki,dodać pokrojoną cebulę.
Obsmażyć na łyżeczce oleju, na złoty kolor.
Dodać pokrojone na cztery pieczarki,vegetę i listek.
Podlać wszystko szklanką wody,dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia, dodać, majeranek,sól, pieprz, rozgnieciony czosnek.
Mąkę ziemniaczaną,rozrobić z odrobiną wody,zaprawić sos i chwilkę pogotować.
Podawać z ziemniakami lub chlebem .Smacznego.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


