Reklama
Smaczna przystawka oraz przekąska. Nadaje się również jako dodatek do dań głównych.
Składniki:
NA 1 KG GRZYBÓW:
- 2 szklanki wody,
- 1/2 szklanki 10% octu,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru,
- 10 ziaren pieprzu,
- 5 ziaren ziela angielskiego,
- 3 liście laurowe,
Kroki przygotowania:
Grzyby umyć, obgotowywać 10 minut, odsączyć z wody.
Przygotować zalewę wg podanej proporcji, zagotować ją.
Do zalewy włożyć wcześniej obgotowane grzyby.
Zagotować je razem z zalewą i gotować jeszcze 5 minut.
Gorącą zalewą z grzybami napełniać słoiczki.
Zamykać i pasteryzować ok 30 minut.
1 z 1

boczniak_marynowany
Boczniak marynowany
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


