Reklama

pyszne ciacho z owocami na lekkim biszkopcie

Składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki kakao
Krem:
1 puszka brzoskwiń
2 budynie waniliowe
woda
4 łyżki cukru
4 łyżki cukru pudru
1 ½ margaryny
4 łyżki wiórek kokosowych
DODATKOWO:
2 paczki delicje
galaretka brzoskwiniowa
sok brzoskwiniowy

Kroki przygotowania:

1.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao. Piec ok. 25-30 min w 180 stopniach
2.
Osączyć brzoskwinie z soku, na soku ( 1 ½ szkl., jeśli nie ma tyle dopełnić wodą) i cukrze ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, dodać wystudzony budyń. 2 brzoskiwnie odłożyć, resztę pokroić w kostkę. Krem podzielić na 2 części do 1 dodać brzoskwinie, do 2 wiórki kokosowe.
3.
Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szkl. wrzącej wody. Biszkopt przekroić na 2 placki, nasączyć sokiem. Przełożyć kremem z brzoskwiniami, położyć drugi placek, posmarować kremem z wiórkami kokosowymi.Nasączyć delicje, układać na kremie, wolne przestrzenie wypełnić brzoskwiniami cienko pokrojonymi. Całość zalać tężejącą galaretką.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama