Reklama

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 335 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

marchewka
cebula
ząbek czosnku
2 łyżeczki pasty curry
łyżeczka pasty pomidorowej
opakowanie tofu (30 dag)
2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej
2 płaskie łyżki siekanych orzechów laskowych
łyżka białej mąki
3 łyżki oleju
4 bułki typu ciabatta
po 4 łyżki majonezu i keczupu
liście botwiny lub sałaty
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Marchewkę
cebulę i czosnek obrać
posiekać
zeszklić na łyżce oleju. Dodać pasty
podsmażyć.
Tofu rozdrobnić
wymieszać z warzywami
mąką pełnoziarnistą i orzechami. Przyprawić
wyrobić. Uformować cztery burgery. Każdy delikatnie oprószyć białą mąką.
Kotlety smażyć na pozostałym oleju po 3–4 min z każdej strony. Osączyć na papierze kuchennym.
Wkładać po jednym burgerze do przekrojonych i lekko podpieczonych ciabatek razem z liśćmi botwiny
keczupem i majonezem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama