Reklama

proteiny

Składniki:

otręby owsiane 25 łyżek /zmielić/
otręby pszenne 15 łyżek /zmielić/
jajka 10 szt
sól 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
serek wiejski lekki 3 % Piątnicy 3 szt
twaróg lekki 0 % Mazurski Smak 250 g

Kroki przygotowania:

Mielimy otręby. Do miski wybijamy jajka, dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy.
Masę odstawiamy na 30-40 minut by "naciągnęła".
Wylewamy do 2 foremek aluminiowych i pieczemy ok 40-45 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.
Z tej ilości składników wychodzą 2 chlebki, każdy kroimy na 20 równych kromek /najlepiej krajalnicą/. Ze względu na ilość otrąb "przysługują" nam 3 kromki dziennie.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama