Reklama

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą to lekki, kremowy i orzeźwiający posiłek na upalne dni. Wypróbuj przepis na chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą podczas rodzinnego obiadu.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Granaty otwieramy, aby wydobyć nasiona. 2 łyżki nasion odkładamy, resztę przelewamy na sitku wodą. Opłukane wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 minut na wysokich obrotach. Pulpę przecieramy. Uzyskany sok filtrujemy przez sito i z powrotem wkładamy do miski miksera.

  • krok 2

    Dodajemy mleko kokosowe, cukier i wodę różaną. Mieszamy, aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Rozlewamy do miseczek dodajemy odłożone nasiona granatu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1 godz. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama