
Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- granat: 4 szt.
- mięta: 0.5 pęczka
- woda różana: 1 łyżka stołowa
- mleko kokosowe: 500 ml
- cukier: 125 g
Sposób przygotowania
krok 1
Granaty otwieramy, aby wydobyć nasiona. 2 łyżki nasion odkładamy, resztę przelewamy na sitku wodą. Opłukane wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 minut na wysokich obrotach. Pulpę przecieramy. Uzyskany sok filtrujemy przez sito i z powrotem wkładamy do miski miksera.
krok 2
Dodajemy mleko kokosowe, cukier i wodę różaną. Mieszamy, aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Rozlewamy do miseczek dodajemy odłożone nasiona granatu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1 godz. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.

