
Churros z różanym cukrem i gorzką czekoladą
Czas całkowity:
Przejdź do składników
Sposób przygotowania
krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni góra-dół. Zamrożone churrosy wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy około 7-8 minut (na ostatnie 2 minuty można włączyć termoobieg – doda cisteczkom bardziej złocistego koloru i chrupkości)
krok 2
W garnuszku rozpuszczamy masło i następnie mieszamy z kakao, cukrem pudrem oraz mlekiem na jednolitą masę.
krok 3
Do moździerza wkładamy kwiaty suszonej róży i łyżkę z ½ szklanki cukru, delikatnie ucieramy. Następnie mieszamy utarty cukier z różą z pozostałym cukrem.
krok 4
Upieczone i lekko wystygnięte ciasteczka obficie posypujemy cukrem z różą i podajemy z czekoladą.



