Pyszne "czekoladowe" ciasteczka :) Szybko, łatwo i smacznie!
Składniki:
- 250g herbatników
- 5 dag orzechów włoskich
- 5 dag rodzynek
- 1 aromat migdałowy
- 150g masła śmietankowego
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka wódki
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- wiórki kokosowe do obtoczenia
Kroki przygotowania:
1. Rozkruszyć na drobno herbatniki, posiekać lub zmielić orzechy. Masło rozgrzać w garnku. Gdy
się roztopi dodać: cukier puder, kakao,mleko.
2. Herbatniki zmieszać z rodzynkami,orzechami,wiórkami kokosowymi,wódką i aromatem
migdałowym. Następnie dodać masę do garnka i mieszać.
3. Po połączeniu zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
4. Z zimnej masy formujemy kulki i obtaczamy w kokosie, następnie wkładamy do lodówki na kilka
godzin. Najlepsze są następnego dnia.
Smacznego! :)
1 z 1

ciasteczka_ziemniaczki
Ciasteczka ziemniaczki


