Reklama
Dodatkowo można je przełożyć ulubionym kremem .
Składniki:
Ciasto :
1/2 kg mąki
35 dag margaryny
4 żółtka
2 łyżki śmietany
Krem :
220 ml mleka
20 dag zmielonych orzechów włoskich
1 kostka masła
Lukier :
4 białka
3 szklanki cukru pudru
Kroki przygotowania:
1 . Ciasto : mąkę przesiej z margaryną . Zagnieć z żółtkami i śmietaną . Ciasto włóż na 6 godzin do lodówki .
2 . Lukier : białka ubij z cukrem pudrem . Ciasto rozwałkuj , wytnij krążki . Posmaruj lukrem . Piecz około 15 minut w 180 stopni C .
3 . Krem : mleko zagotuj z cukrem . Wsyp orzechy , gotuj 5 minut . Ostudź . Masło utrzyj , dodając krem . Schłodź . Ciastka przełóż kremem .
Reklama
Porady:
Zobacz też: ciastka na patyku
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


