Reklama

ciastko lekkie i puszyste

Składniki:

Biszkopt 1:
6 jajek
1 szkl.cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
Biszkopt 2:
8 żółtek
2 całe jajka
1 szkl. mąki
1 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki czekolady
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka agrestowa
2 śnieżki

Kroki przygotowania:

Biszkopt 1: ubić białka dodać cukier , żółtka, mąkę z proszkiem i kakao upiec biszkopt w 180 st. ok.30 min.
Biszkopt2: ubić żółtka z 2 jajkami cukrem ,mąką z dodatkiem proszku do pieczenia i na sam koniec pokroić czekolade na drobne kawałki i wmieszać w ciasto i upiec ok.30 min. po upieczeniu ciasto przekroić na dwie części.
galaretki rozpuścić wg przepisu każdą oddzielnie i odstawić do stężenia ,w tym czasie ubić śnieżki wg przepisu na opakowaniu i do jednej śnieżki dodać truskawkową (tężejącą galaretkę) do drugiej śnieżki dodać agrestową (tężejącą) i ubić je na piane.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: połowa biszkopta jasnego ,pianka zielona, biszkopt kakaowy pianka różowa ,druga połowa biszkoptu jasny

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama