Reklama

Ciasto czekoladowo-makowe

Składniki:

1 1/4 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
20 dag margaryny Kasia
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki mleka
2 łyżeczki cukru wanilinowego
łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki kakao
5 łyżek maku

Kroki przygotowania:

1. Mleko podgrzać c cukrem wanilinowymi proszkiem do pieczenia.
2. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku.
3. Masę dodać do mąki pszennej i ziemniaczanej, dodać mleko z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Wymiezać.
4. Ciasto podzielić. Do 3/4 ciasta dodać kakao, a do 1/4 mak.
5. Masę kakaową wylać na blachę, a na nią nałożyć masę makową.
6. Piec około 50 minut w 180 C

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama