Curry - Z Brukselką
Składniki:
3 dag świeżego imbiru
cebula
ząbek czosnku
30 dag brukselki
40 dag słodkich ziemniaków
łyżka masła
1,5 łyżeczki łagodnego curry
200 ml mleka kokosowego
200 ml bulionu drobiowego
sól
limetka
owoc granatu
pęczek natki kolendry
Kroki przygotowania:
Przepis na curry - Curry z brukselką
Imbir, cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Oczyszczoną brukselkę dzielimy na połówki lub ćwiartki. Obrane ziemniaki tniemy w grubą kostkę. Masło rozgrzewamy, wrzucamy imbir, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min.
Dokładamy brukselkę i ziemniaki, dusimy 5 min. Oprószamy curry, smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy mleko kokosowe i bulion, przyprawiamy do smaku solą. Dusimy pod przykryciem 15 min. Przed podaniem gorące curry przyprawiamy sokiem z limetki, posypujemy pestkami granatu oraz dużą ilością posiekanej natki kolendry.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


