Reklama
Ciasto deserowe.
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
5 szt. jabłek
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cynamonu
2/3 szklanki oleju
10 dag orzechów włoskich
Kroki przygotowania:
1. Jajka utrzyj z cukrem. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem dodawaj powoli do masy jajecznej.
2. Miksuj mikserem całość na wolnych obrotach. Na koniec dodaj do ciasta pokrojone jabłka, olej oraz bardzo drobno posiekane orzechy włoskie, wszystko wymieszaj łyżką. Ciasto wlej do podłużnej formy (tzw. keksówki). Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
1 z 1

cynamonowiec
Cynamonowiec.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


