Reklama
Cudny placek dla wielbicieli kokosu.
Składniki:
Ciasto:
25dag mąki
2 łyżeczki proszku
25dag cukru pudru
1 kostka margaryny
5 jaj
4łyżki śmietany
4 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
Kokos:
15dag kokosu
12dag cukru
9 dag masła
2-3 łyżki mleka
Kroki przygotowania:
Ciasto:
Dokładnie utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, żółtkami. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, śmietanę, kakao oraz pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać, wyłożyć na blaszkę.
Kokos:
Masło stopić , dodać pozostałe składniki i zrobić posypkę. Z kokosu formować kuleczki i kłaść na ciasto lekko wciskając. Piec w temperaturze 180C około 50 min.
1 z 1

czekoladowe_z_kokosem
Czekoladowe z kokosem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


