Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :
Makaron ryżowy ma to do siebie że przejmuje smak dodatków co robi z niego doskonały do II dań.
Składniki:
1/2 paczki makaronu ryżowego Tagliatelle
1 Bulionetka drobiowa ( lub kostka bulionu drobiowego ) Knorra
2 łyżki masła
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1/4 średniej wielkości pomidora
Kroki przygotowania:
Zagotować wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
Podawać do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.
1 z 1

czerwony_pomidorowy_makaron_ryzowy
Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :


