Reklama

Bardzo pyszna wersja kurczaka :)
Przepis Dedykuje Rupertom ;)

Składniki:

3 pojedyncze piersi z kurczaka
1 jajko (+jajka do panierki)
bułka tarta
przyprawa vegeta
Farsz de volaille z masłem:
słupki pokrojonego masła i pokrojona natka pietruszki
Farsz de volaille z pieczarkami i serkiem topionym:
-usmażone pieczarki z cebula (mogą być zmielone ), wymieszać z
serekiem topionym w kiełbasce
Farsz de volaille z serem:
- ser żółty
Farsz de volaille ze szpinakiem:
-usmażony szpinak z cebula i czosnkiem

Kroki przygotowania:

1.Piersi z kurczaka mielimy przez maszynkę. Dodajemy do zmielonego mięsa jajko , przyprawę Vegeta i troszkę bułki tartej.
Mieszamy.
2. Z mięsa mielonego formujemy mniejsze zrazy i obtaczamy lekko w bułce tartej.
3. Rozbijamy zraziki przez folie na cienko.
4. Nakładamy farsz
5.Zwijamy w stożki/walce jak na zdjęciach poniżej ;)
6.Obtaczamy w bułce.
I następnie obtaczamy w jajku a następnie w bułce.
Smażymy na głębokim oleju.
z 3 piersi z kurczaka można otrzymać od 11-12 de volaille :)
( zależy od wielkości piersi (kurczaka :D) i wielkości de volaille)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama