O! na obiad! bo dawno nie robiłem.
Składniki:
4 duże piersi kurczaka
1/2 kostki masła
8dag.szynki konserwowej
8dag.sera żółtego
1 mały serek topiony o smaku szynki
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
sól,pieprz do smaku
mąka,jaja,bułka tarta do panierki
Kroki przygotowania:
Masło trzemy w misce z serkiem na jednolitą masę.Do masła dodajemy pokrojoną w paski szynkę i ser żółty,oraz posiekaną zieloną pietruszkę,delikatnie doprawiamy,mieszamy.Filety płuczemy luzujemy z niepotrzebnych błon i kroimy wzdłuż na pół.Pokrojone filety rozbijamy tłuczkiem do mięs na duży płat tak aby nie zrobić w mięsie dziur.Solimy,pieprzymy na mięso nakładamy na środek farsz ,zwijamy formując devolay.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Smażymy na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.Można podać z ziemniakami tłuczonymi,lub frytkami,oraz surówkami.Smacznego.
1 z 1

devolay_z_piersi_krczaka
Devolay z piersi krczaka


