Reklama

Lekko słodkie, ale i pachnące zielem angielskim i cebulką śledzie Bismarck zasmakują nawet tym, którzy nie przepadają za tymi rybami. Sprawdźcie sami!

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Śledzie czyścimy: odcinamy głowy, płetwy i ogony, usuwamy ości. Albo dzielimy na płaty i zwijamy, albo tniemy na dzwonka, układamy w słoju.

  • krok 2

    Cebule i marchewki obieramy, kroimy w plasterki, mieszamy razem z resztą składników i gotujemy marynatę (doprawiamy do smaku, klasyczne śledzie Bismarck są lekko słodkawe). Przygotowane śledzie zalewamy zimną marynatą, zakręcamy, odstawiamy do lodówki na 2–4 dni.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2017

Porady:

Zobacz przepis: sałatka śledziowa

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama