Reklama
Bardzo smaczna i tania potrawa,polecam.
Składniki:
60 dkg żołądków drobiowych
60 dkg serduszek drobiowych
2 cebule
sól
pieprz
majeranek
1 łyżka masła roślinnego
1 czubata łyżeczka
przyprawy kucharek
słodka papryka
1 łyżka mąki
listek laurowy
Kroki przygotowania:
Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku.
Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk.
Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby.
Dodać przyprawy,dusić pod przykryciem do miekkości.
Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby niebyło grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając.
Smacznego.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


