
Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- wywar: 2 szklanki
- koncentrat pomidorowy: 3 łyżeczki
- sól: 1 szczypta
- ketchup pikantny: 1 łyżeczka
- cukier: 1 szczypta
- bazylia: 1 szczypta
- oregano: 1 szczypta
- mąka pszenna: 2 łyżki stołowe
- śmietana: 3 łyżki stołowe
Sposób przygotowania
krok 1
2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków wlać do rondla, dodać 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszać doprawiając szczyptą cukru, solą, bazylią i oregano. W szklance wymieszać 2 łyżki mąki pszennej z 3 łyżkami śmietany i wlać do sosu, mieszając zagotować. Na końcu dodać 1 łyżeczkę keczupu pikantnego

