Reklama

gorąco polecam uwielbiam to danie :)

Składniki:

Składniki:
1 mała cebula
380g mielonej wołowiny
1 żółtko
sól, pieprz
sos worcester
4 pomidory (mogą byc z puszki)
1 duża cebula
puszka czerwonej fasoli
2 strąki zielonej chili
1 czerwona papryka
3 łyżki oleju sojowego
pęczek pietruszki
1 łyżka musztardy
sproszkowane chili

Kroki przygotowania:

Małą cebulę drobno posiekac. Mięso mielone wymieszac z żółtkiem, przyprawic solą, pieprzem i sosem worcester całośc zagniesc. Z masy uformowac małe kulki.
Pomidory obrac ze skórki i pokroic na cwiartki. Dużą cebulę pokroic na cząstki. Czerwoną fasolę odcedzic na sitku. Strąki chili przekroic na pół, wydrążyc ziarenka i pokroic na paski. Papryke czerwoną pokroic w dowolny sposób.
Rozgrzac olej, opiekac na nim ze wszystkich stron kulki mięsne ok.10minut. Następnie zdjąc z patelni i odstawic na bok.
W oleju pozostałym po smażeniu mięsa powoli udusic pomidory.
Następni dodac fasolę, chili oraz paprykę. Całośc wymieszac i dusic na wolnym ogniu ok.10 minut.
Przyprawic solą, musztardą i sproszkowanym chili. Następnie położyc kulki mięsne i podgrzac je z warzywami.
Przed podaniem fasoli po meksykańsku posypac posiekaną pietruszką.
Polecam podac do tego świeży chlebek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama