Fasolka po bretońsku bez moczenia
Czas całkowity:
Reklama
Fasolka jest bardzo smaczna:)
Składniki:
40 dkg Fasoli Jaś
20 dkg chudego wędzonego boczku
20 dkg cienkiej kiełbasy dowolnej
listek laurowy
przyprawa warzywko lub vegeta
majeranek
koncentrat pomidorowy
2-3 ząbki czosnku
ewentualnie łyżka mąki do zagęszczenia.
Kroki przygotowania:
Fasolę umyć,zalać wodą i zagotować, odstawić na 15 min.Boczek pokroić w kostkę razem z kiełbasą, przesmażyć na odrobince oleju.
Dodać do fasoli i gotować do miękkości,na końcu dodać przeciśnięty czosnek,majeranek przyprawę,koncentrat pomidorowy według uznania,żeby nie była za kwaśna i chwilkę pogotować.Fasolka powinna być gęsta, sama w sobie wtedy nie potrzeba zagęszczać jej mąką(inaczej rozrobić mąkę z kilkoma łyżkami zimnej wody,wlać do fasolki i zagotować)
Smacznego.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


