Reklama

Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 1 godzina 30 minut
Składniki na 3–4 litrowe słoiki

Składniki:

1 kg żółtej fasolki szparagowej
8 łodyg kwitnącego kopru
sól

Kroki przygotowania:

Fasolkę umyć, obciąć końcówki oraz boczne włókna. Strączki przekroić na pół lub na mniejsze kawałki, ewentualnie zostawić całe. Wyparzone słoiki napełnić ciasno fasolką. Dołożyć koper.
W garnku zagotować wodę, dodać sól (na 1 l wody 1 łyżeczka soli). Wrzącą napełnić słoiki tak, aby całkowicie przykryła fasolkę.
Słoiki dokładnie zamknąć. Gotować ok. 90 minut w temperaturze 100°C (najlepiej w piekarniku).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama