Reklama

Beskidzki to czysty olej rzepakowy 100%, o neutralnym smaku. Pozyskiwany jest jednostopniowo, metodą głębokiego tłoczenia, bez ekstrakcji chemicznej. Zachowuje bogate pokłady kwasów nienasyconych Omega-3 oraz witaminy E. Beskidzki jest olejem wszechstronnym, doskonałym do spożywania na zimno w dipach i sałatkach oraz do gotowania, smażenia i wypieków. Produkowany w Polsce, z nasion polskiego rzepaku wolnych od GMO.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Z mąki, żółtek, śmietany, cukru i octu zagnieść ciasto tak twarde jak na pierogi. Dokładnie je wyrobić, najlepiej wybić wałkiem, by się napowietrzyło i odstawiać na 30 min.

  • krok 2

    Ciasto bardzo cienko rozwałkować, pokroić na pasy długości 10-12 cm i szerokości 2-3 cm.

  • krok 3

    Naciąć je po środku, przez otwór przewlec jeden koniec i przeciągnąć.

  • krok 4

    Faworki wkładać na rozgrzany olej Beskidzki i zrumienić po obu stronach. Co jakiś czas wrzucać kawałek surowego ziemniaka.

  • krok 5

    Po usmażeniu ułożyć na bibułę dla osączenia, przełożyć na półmiski i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama