Reklama

Filet na słodko z sosem z brzoskwiń

Składniki:

1 sztuka filet z kurczaka podwójny
30 dag brzoskwinie z puszki
2 łyżeczki musztarda francuska
5 dag masło
3 łyżki jogurt naturalny
1 łyżeczka mąka
sól morska do smaku
pieprz do smaku
1 łyżeczka curry
papryka słodka do smaku
10 dag ser zółty

Kroki przygotowania:

Sos: Brzoskwinie pokroić, przełożyć do rondla, dodać musztardę francuską, masło i podgrzać, aby się roztopiło.
Do smaku dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę oraz curry. Dodać jogurt i całość zmiksować blenderem na krem.
Na koniec wsypać mąkę i ponownie zagotować.Filet opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
Oprószyć solą i pierzem, podsmażyć.
Ser żółty zetrzeć na małych oczkach tarki, dodać pod koniec smażenia filetu.Filet wyłożyć na talerze, podawać z sosem i ryżem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama