Filety z kurczaka w cieście piwnym
Czas całkowity:
Reklama
Pyszne na obiad jak i na przekąskę :)
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka;
- 3/4 szklanki piwa;
- 3/4 szklanki mąki;
- 1 jajko;
- sól;
- pieprz;
- słodka papryka;
- olej.
Dodatkowo
- kilka małych pieczarek.
Kroki przygotowania:
Piersi z kurczaka umyj i dokładnie oczyść. Pokrój na kawałki.
W misce przygotuj ciasto: wlej piwo, dodaj mąkę, jajko oraz sól, pieprz i paprykę do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Mięso obtaczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.
Pieczarki umyj, oczyść i smaż w ten sam sposób co mięso.
Reklama
Porady:
Zobacz też: filety z kurczaka z kokardkami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


