Gąski w cieście naleśnikowym
Przepis na grzyby w cieście - gąski w cieście naleśnikowym
Składniki:
60 dag gąsek
jajko
szklanka śmietany 12-proc.
15 dag mąki
olej do smażenia
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Grzyby oczyścić
umyć
osuszyć. Przyciąć krótko trzonki. Jajko roztrzepać widelcem ze śmietaną,
wymieszać z mąką
przyprawić solą. Całość krótko zmiksować i odstawić na 20 minut. Rozgrzać na pa-
telni olej. Przygotowane ciasto zamieszać
zanurzać w nim kapelusze gąsek i smażyć z obu stron na zło-
ty kolor na gorącym oleju.
Gotowe wyjmować na papierowe ręczniki
aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Oprószyć solą i pieprzem.
Podawać gorące lub przestudzone
z zieloną sałatą polaną sosem winegret.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


