Reklama

przekładaniec

Składniki:

Ciasto
1 kostka margaryny
3 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 jajko
1 cukier waniliowy
1 łyżka proszku do pieczenia
1-2 łyżki śmietany
Masa
1/2 l śmietany
1 szkl. cukru pudru
1 szkl wiórek kokosowych
2 łyżki kakao

Kroki przygotowania:

Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać wiórki margaryny , jajko i zagnieść ciasto. Jeżeli potrzeba dodać 1-2 łyżki śmietany. Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować i upiec. Śmietanę i cukier puder utrzeć, dodając kakao, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i masą przełożyć placki.Całość odstawić na noc

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama