Reklama

Ulubione danie mojego taty:)

Składniki:

1 golonka bez kości
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
1 łyżka wegety
sól,
papryka ostra do smaku
czosnek granulowany
Kapusta:
0,5 kg kapusty kiszonej
1 cebula
5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 łyżeczka papryki mielonej otrej
1 łyżeczka wegety
3 łyżki oleju

Kroki przygotowania:

Golonkę gotować z przyprawami przez godzinę, Następnie wyjąć, posypać papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec do miękkości.
Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do niej kapustę kiszoną i podsmażyć dodając przyprawy. Kapustę podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Do kapusty można dodać odrobinę kminku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama