Reklama

Pikantny gulasz z mięsem wołowym, papryką i czerwoną fasolą.

Składniki:

400 g mielonego mięsa wołowego
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
3 łodygi selera naciowego
1 zielona papryczka chilli
½ łyżeczki płatków chilli
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów
1 puszka czerwonej fasoli
1 łyżeczka kuminu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
350 ml buliony wołowego
3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
2 łyżki oleju rzepakowego
sól do smaku

Kroki przygotowania:

Na dużej patelni rozgrzewamy olej
dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę
przeciśnięty przez praskę czosnek
pokrojoną w paski paprykę
seler naciowy i papryczkę chilli. Na małym ogniu smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy wołowinę
mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Po upływie tego czasy wlewamy bulion
pokrojone pomidory z puszki
odcedzoną kukurydzę
fasolę
koncentrat pomidorowy i wsypujemy przyprawy. Mieszamy
zakrywamy pokrywką i na małym gazie dusimy około 20 minut. Na koniec przyprawiamy solą do smaku i posypujemy świeżą kolendrą. Podajemy z ryżem.

Reklama

Porady:

Zobacz też przepis na gulasz z indyka. Sprawdź przepis na tacos!​

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama