Reklama
Bardzo smaczne danie
Składniki:
1 podwójna pierś od kaczki
1 cebula
1 łyżeczka majeranku
1 mała garść suszonych prawdziwków
1 łyżka oleju
trochę wody
1 łyżka płaska mąki pszennej
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypać solą, pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju rumiany kolor. Cebulę obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa i chwilkę podsmażać z mięsem. Zalać wodą, dodać suszone grzyby i dusić do miękkości mięsa (ok 35-40 minut).Pod koniec gotowania doprawić do smaku majerankiem i solą w razie potrzeby.Zagęścić mieszanką z wody i mąki. Podajemy z ziemniakami.
1 z 1

gulasz_z_kaczki
Gulasz z kaczki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


