Reklama
Bardzo trudno dziś o świeżą ikrę . Jak się już trafi to jest dla mnie rarytasem .
Składniki:
25 dag świeżej ikry z ryb słodkowodnych
2 duże cebule
2 jajka
1 łyżka oleju
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony
Kroki przygotowania:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju i 1 łyżce masła. Ikrę umyć , zdjąć błonki i wrzucić na patelnię . Dodać resztę masła. Smażyć mieszając ok. 5 minut . Jajka dobrze rozbełtać. Wlać na patelnię , smażyć mieszając z ikrą aż się zetną . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Podawać z pieczywem na ciepło.
1 z 1

ikra_smazona
Ikra smażona :
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


