Reklama

Mój własny pomysł i wykonanie

Składniki:

1 1/2 kg fileta z indyka
45 dag boczniaków
1 cebula
1 pęczek szczypioru z cebulką
garść orzechów
sól
pieprz
olej
sok z cytryny
1 pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka cząbru
1/2 szklanki bulionu

Kroki przygotowania:

Fileta oczyścić lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryn.
Boczniaki oczyścić pokroić przesmażyć na oleju dodając pokrojoną cebulkę i pokrojone orzechy wystudzić dodając pokrojoną natkę pietruszki doprawić cząbrem ,solą i pieprzem.
Na filecie rozłożyć farsz całość zrolować i obwiązać nitką obsmażyć na patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego podlać bulionem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Piec polewając sosem podczas pieczenia .Podawać na zimno lub jako obiad z dowolnymi dodatkami .

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama