Reklama

sprawdzone ciasto i napewno kazdemu bedzie smakowało

Składniki:

jajka 5 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
masa
jabłka 2 kg
galaretka pomarańczowa 2 szt
ponadto:
śmietana 0,5 litra
2 smietan-fixy
1 łyżka cukru pudru
pół tabliczki czekolady

Kroki przygotowania:

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno ze szczypta soli. Zmiksować żółtka z cukrem, dodać do białek, chwile miksować. Obie mąki wymieszać z proszek do pieczenia, dodac do masy jajecznej, wszystko delikatnie wymieszać, wylać na blachę i upiec biszkopt.
Jabłka obrać, zetrzeć, obsmażyć, dodać suchą galaretkę, dobrze wymieszać. Letnią masę wyłożyć na zimny biszkopt, włożyć do lodówki.
Ubić śmietanę, wyłożyć na ciasto, posypać startą czekoladą.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama