Reklama

Pychotki;p

Składniki:

150g jagód,
250g mąki,
0,25 łyżki sody oczyszczającej,
1 łyżeczki proszku do pieczenia,
50g posiekanych orzechów,
szczypta soli,
2 jajka,
150g cukru pudru,
150g masła,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
100 ml mleka,
cukier puder do posypania...

Kroki przygotowania:

1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,sodą,połową migdałów i szczyptą soli.
2. Jaja zmiksować z pudrem i łyżeczką cukru waniliowego i masłem. Połaczyć z mieszaniną mąki i dodatkami. Wlać mleko, wymieszać. Delikatnie połączyć z umytymi i oczyszczonymi jagodami.
3.Foremkę wyłożyć papierowymi foremkami każdą wypełnić ciastem. Pozostały cukier waniliowy i migdały wymieszać. Posypać wierzch każdej babeczki. Piec 35min w temp 180*C. Babeczki wyjąć razem z foremkami. Lekko wystudzić. Posypać cukrem pudrem....
SMACZNEGO;)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama