Reklama

Smakuje podobnie jak jajecznica z cebulką lecz tej smak jest bardziej wyrazisty. Polecam :-)

Składniki:

4 jajka kurze
por (jasna część długość 20 cm)
2 łyżki masło
sól (wg uznania)

Kroki przygotowania:

Pora myjemy pod bieżącą wodą-osuszamy i kroimy w krążki.
Jajka rozmącamy w kubku z odrobiną soli. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pora.
Smażymy go mieszając do tej pory aż nam lekko zwiędnie(patrz zdjęcie nr.3).Następnie wlewamy jajka i mieszamy ciągle do ścięcia się jaj....

Reklama

Notka redakcyjna:

Jajecznica z pomidorami również jest bardzo smaczna - lekko kwaskowa, ma świeży smak i nabiera pomarańczowego koloru. Pomidory najlepiej pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i wrzucić do masy jajecznej. Wolisz zielone? Wypróbuj jajecznicę ze szpinakiem - umyte liście wymieszaj z jajkami i smaż jak zwykle - szybko zmiękną.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama