
Jajka w skorupkach faszerowane
Składniki:
3 jajka
1 cebula średniej wielkości
pęczek posiekanego koperku
2 łyżeczki majonezu Pomorski Extra Ocetix
olej lub masło do smażenia
sól, pieprz
Kroki przygotowania:
Jajka ugotować na twardo.
Cebulę oczyścić , pokroić w kostkę.
.. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć aż się zarumieni.
Doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie smażyć jeszcze przez około 7 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekany koperek.
Po przestudzeniu dodać 2 łyżeczki majonezu Pomorski Extra Ocetix, po czym dokładnie wymieszać.
Przestudzone jajka przekroić nożem wzdłuż w skorupce. Następnie wydrążyć je ze środka za pomocą łyżki stołowej. Należy zrobić to bardzo delikatnie, by skorupka nie pękła. Jajka posiekać na drobno i przełożyć do pozostałych składników.
Dodać 2 łyżeczki majonezu i dokładnie wymieszać.
Farsz nakładać w puste skorupki jajek.
1 z 1

Ocetix
Porady:
Wytwórnia Octu i Majonezu „Ocetix” Sp. z o.o. wprowadziła na rynek majonez pomorski extra, który jest produkowany według tradycyjnej receptury z użyciem najwyższej jakości surowców. Dzięki niemu sałatki i śledzie, a w szczególności jajka będą smakowały wyśmienicie. Jego konsystencja i delikatny smak pozwala również na zastosowanie, jako element dekoracyjny różnych potraw. Polecamy na świąteczny stół.

