Reklama

Wykonanie jeża zajmuje trochę czasu, ale warto go poświęcić, ponieważ efekt jest znakomity.

Składniki:

2 kostki margaryny
szklanka cukru
1 gorzka czekolada
łyżka kakao
5 jajek
5 paczek herbatników
olejek migdałowy
migdały na kolce [1 opakowanie]

Kroki przygotowania:

Margarynę, cukier, czekoladę [połamana] roztopić w wysokim garnku. Lekko przestudzić. Następnie ubijać mikserem lub trzepaczką i dodawać po jednym jajku. Na koniec kakao i zapach - ubić. Dodać drobno pokruszone herbatniki, wymieszać łyżką. Dobrze wystudzić i uformować jeża. Powtykać kolce z pokrojonych migdałów. Oczy i nos zrobić z czarnych jagód lub porzeczek albo rodzynek. Migdały najlepiej kroić żyletką.
Smacznego !

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama