Reklama

dla wielbicieli fileta z kurczaka i kalafiora

Składniki:

1 pojedynczy filet z kurczaka
3 łyżki ugotowanego kalafiora
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Ciasto :
1 jajko
1 łyżka mleka
1 łyżka jogurtu typu greckiego
1 łyżka mąki pszennej
sól do smaku
mix chili Scoth Bonnet do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki posiekanego koperku

Kroki przygotowania:

Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem naciąć w filecie kieszeń. Solą i pieprzem oprószyć filet z zewnątrz i w środku i odłożyć go na 5 do 10 minut. Przygotować ciasto. Do miseczki wybić jajko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Po upływie 5 lub 10 minut napełnić filet kalafiorem, obtoczyć go w mące. Następnie zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć w takiej ilości oleju aby filet zanurzony był w nim do połowy. Filet smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama